Nyheter

 

Så var en epok om 23 år avslutad.

TWS FREjpg
Lokalen tömd och utflyttad. Dags att vända blad. Håll ledningarna öppna för att hålla er informerade om vad som väntar härnäst. Fortsättning lär följa på något sätt. Tack alla ni tusentals som besökt oss genom åren!

Tack för denna gång!

Vad kul att många tog tillfället i akt att fynda på vår utförsäljning. Totalt några hundra under de två dagarna. Det glädjer oss att en stor del av våra prylar nu hittat nya ägare. Tack för denna gång. Håll ledningarna öppna, vi har planer för framtiden. Slutet är bara början till något nytt!

Slutet är alltid början på nåt nytt!

Tack Paula, Linda, Tammi och William för att ni hjälpte oss att lyfta denna sista öppetdag. Och tack alla ni som tog sista chansen att besöka oss. Kul att det var så många tidigare besökare som nu dök upp igen. Håll ledningarna öppna så lovar vi att uppdatera er med vad som händer härnäst. Slutet är alltid början på nåt nytt!

Sista veckan att besöka oss!

Efter totalt 23 år i Stockholm, Malmö och Helsingborg stänger nu verksamheten. Ta absolut sista chansen att besöka den stora leksakssamlingen denna vecka 32 tis-sön 12-16.
GRAND FINALE söndag 14/8-2022 kl.12-16. Träffa och fota er med cosplayarna Lilla Sjöjungfrun Ariel, Chewbacca från Star Wars och Spider-Man mellan kl.12.30 och 15.30. Ingen förhöjd entréavgift.
Vi tackar alla som besökt oss genom åren. I oktober/november planeras försäljning av vissa delar från utställningen. Missa inte detta tillfälle. Mer info kommer på vår hemsida och Facebook när det blir aktuellt så håll ledningarna öppna.

Toy World stänger i Helsingborg

Sommaren blir sista chansen att besöka en av stadens familjevänligaste attraktioner. Ägarparet Allan och Maria Gutheim flyttar nu till Perstorp och någon fortsättning av Toy World i nuvarande form blir det inte.

- Flytten från huvudstaden till sundets pärla för nio år sen blev väl inte riktigt det lyft vi hade hoppats på, kommenterar Allan. Besöksantalet har inte varit tillräckligt stort med tanke på alla höga kostnader för att driva en sådan här verksamhet. Oavsett när vi låg i Gallerian Magnus Stenbock på Kullagatan mitt i centrum eller de senaste åren vid Tropikariet och Fredriksdal. Och inte har de senaste två årens pandemi hjälpt till heller.
- Vi har drivit detta i totalt tjugotre fantastiska år och träffat massor av spännande besökare, tillägger Maria, men nu är det är dags för oss att vända blad och gå vidare med annat i livet.

I slutet av augusti 2022 slår portarna igen för gott. Allan och Maria planerar en häftig avslutning till dess men vill inte avslöja något i dagsläget. Nu ser paret fram emot sommaren och hoppas att alla tar sista chansen att uppleva deras otroliga leksakssamling, innan den inte längre blir offentlig.

Påsklovet 2022

Välkommen till Toy World under Påsklovet! Vi har då extra öppet varje dag kl.12 till 16 t.o.m. 14 april. Stängt 15-17 april. Öppet igen annandag påsk 18 april. Därefter ordinarie öppettider. Så välkommen tillbaka, eller till din första upplevelse hos oss!