Nyheter

Inför sommaren: sista handen på Star Wars episod 7 och 8!

Inför sommaren lägger vi nu sista handen på utbyggnaden av Star Wars Miniland med nya scener ifrån filmsagans episod 7 och 8. Lagom till sommarlovet kan du uppleva Rey, Finn, Poe, BB-8 och alla de andra rebellernas kamp emot Kylo Ren och First Order, sida vid sida med episod 1-6 och de numera legendariska hjältarnas kamp emot den mörka sidan.

Så välkommen att fly undan regnet eller svalka dig hos oss i sommarvärmen. Vi har öppet som vanligt hela sommaren t.o.m. 18 augusti.

Toy World 20 år - 6 år i Helsingborg - 1 år på ny adress - firas 6-9 juni

För 20 år sen öppnade paret Maria och Allan Gutheim Toy World i Stockholm. De senaste 6 åren i Helsingborg och sedan exakt 1 år på ny adress, i större lokaler, granne med Tropikariet.

- Mellan 6 och 9 juni firar vi genom att ge våra besökare 1% rabatt för varje år som gått, säger Allan. Alltså hela 20 procent på entrén! Dessutom bjuder vi alla barn 2-12 år på en gratis åktur runt Toy World på vårt mekaniska "Husdjur" och ett garanterat napp i Fiskdammen. Vi förlänger även den fria entrén till arkadhallen till den sista juni.

- Dessutom är den 6 juni nationaldagen, så roligare än så här kan man ju inte få,
tillägger Maria.

Toy World och Arcade Game World har öppet onsdag-söndag kl.11-17 utom midsommar 21-23 juni då det är stängt.

Toy World fyller 20 år i år - öppnar Arcade Game World

Det är i år 20 år sen paret Maria och Allan Gutheim  öppnade Toy World i Stockholm. Sedan 6 år tillbaka är det Helsingborg som haft glädjen av denna familjeupplevelse med en blandning av leksaksutställningar, lekzoner, spökrum och roliga aktiviteter. I juni nyöppnade Toy World sin värld av leksaker, magi, fantasi och nostalgi på ny adress, i större lokaler, granne med Tropikariet.

- Vi ville fira våra 20 år med något riktigt spektakulärt, säger Allan. Så i samarbete med Royal Casino i Helsingborg öppnar vi nu en separat arkadhall där vi vill dela med oss av den stora glädjen och känslan av klassiska arkadspel. Oavsett om du upplevde arkadhallarna på 1970- och 80-talet eller är ung idag och aldrig fick den möjligheten så kan du nu upptäcka och återupptäcka denna sociala spelkultur. En stor kontrast mot dagens sittande hemma ensam vid datorn och spelande med någon på andra sidan jordklotet.

- Här finns arkadspel, tivolispel, Air Hockey, arkadbowling, arkadbasket, kiddie rides och en hel del annat kul,
tillägger Maria. Det spelar ingen roll om du är nyfiken nybörjare eller erfaren arkadspelare, här finns något för alla, även för de allra yngsta barnen. Den perfekta underhållningen för hela familjen! Ni kan spela själva eller utmana varandra - varför inte en femkamp?

Arcade Game World har samma ingång och öppettider som Toy World. Du kan besöka Arcade Game World samtidigt som Toy World men också välja att bara gå in på den ena eller den andra. Fri entré till arkadhallen t.o.m. 31/5-2019. 10:- per spel.

- Om det därefter blir någon fortsättning beror helt på om helsingborgarna går man ur huse till denna attraktion eller inte, påpekar paret gemensamt. Stadens invånare måste visa att man vill ha dessa båda familjeupplevelser genom att verkligen besöka dem.

arcadegamesjpg

Gott Nytt År!

Toy World tackar alla de som besökt oss under 2018 och hoppas på att träffa er igen nästa år. Vi välkomnar också er som ännu inte upptäckt vår värld att uppleva oss 2019. Ett gott nytt år till er alla från Maria, Nathalie och Allan!