Nyheter

Toy World fyller 20 år i år - öppnar Arcade Game World

Det är i år 20 år sen paret Maria och Allan Gutheim  öppnade Toy World i Stockholm. Sedan 6 år tillbaka är det Helsingborg som haft glädjen av denna familjeupplevelse med en blandning av leksaksutställningar, lekzoner, spökrum och roliga aktiviteter. I juni nyöppnade Toy World sin värld av leksaker, magi, fantasi och nostalgi på ny adress, i större lokaler, granne med Tropikariet.

- Vi ville fira våra 20 år med något riktigt spektakulärt, säger Allan. Så i samarbete med Royal Casino i Helsingborg öppnar vi nu en separat arkadhall där vi vill dela med oss av den stora glädjen och känslan av klassiska arkadspel. Oavsett om du upplevde arkadhallarna på 1970- och 80-talet eller är ung idag och aldrig fick den möjligheten så kan du nu upptäcka och återupptäcka denna sociala spelkultur. En stor kontrast mot dagens sittande hemma ensam vid datorn och spelande med någon på andra sidan jordklotet.

- Här finns arkadspel, tivolispel, Air Hockey, arkadbowling, arkadbasket, kiddie rides och en hel del annat kul,
tillägger Maria. Det spelar ingen roll om du är nyfiken nybörjare eller erfaren arkadspelare, här finns något för alla, även för de allra yngsta barnen. Den perfekta underhållningen för hela familjen! Ni kan spela själva eller utmana varandra - varför inte en femkamp?

Arcade Game World har samma ingång och öppettider som Toy World. Du kan besöka Arcade Game World samtidigt som Toy World men också välja att bara gå in på den ena eller den andra. Fri entré till arkadhallen t.o.m. 31/5-2019. 10:- per spel.

- Om det därefter blir någon fortsättning beror helt på om helsingborgarna går man ur huse till denna attraktion eller inte, påpekar paret gemensamt. Stadens invånare måste visa att man vill ha dessa båda familjeupplevelser genom att verkligen besöka dem.

arcadegamesjpg

Gott Nytt År!

Toy World tackar alla de som besökt oss under 2018 och hoppas på att träffa er igen nästa år. Vi välkomnar också er som ännu inte upptäckt vår värld att uppleva oss 2019. Ett gott nytt år till er alla från Maria, Nathalie och Allan!

Nu håller vi på att förändra och förbättra på Toy World

Utställningar flyttas, komprimeras och byggs delvis om. Ytor frigörs så vi kan få lekzoner integrerade bland utställningarna. Och spelzonen kommer därmed att kunna utökas med ännu fler häftiga spel. Allt detta planeras färdigt lagom till jul. Efter trettondagen har vi en riktigt stor förändring på gång som kommer att glädja väldigt många!