Nyheter

Nyöppnandet av Toy World skjuts upp till i vår!

Som tidigare meddelats stängde Toy World på Kullagatan i city den 13 augusti för flytt till Hävertgatan, granne till Tropikariet. Planerna var att nyöppna i början av 2018 men nu skjuts det upp till senare i vår.

Kire Skoglund äger fastigheten som nu huserar både Tropikariet och Toy World:
- Arbetet har gått lite långsammare än planerna, mycket beroende på att detta är en gammal industrilokal men också alla brand- och handikappkrav som måste uppfyllas. Dessutom har ambitionsnivån varit hög redan från start för att få detta till en toppattraktion. Så vi skjuter hellre på öppnandet ett tag.

Allan Gutheim, museichef och en av grundarna av Toy World kommenterar:
- Visst är det tråkigt att senarelägga invigningen samtidigt som vi redan nu ser att lokalen kommer att bli superbra. Vi vill också ha gott om tid till att bygga själva attraktionen så att vi tillsammans med Tropikariet kan bli den självklara utflykten för alla barnfamiljer och turister i Helsingborg.

Nyöppnandet av Toy World kommer att ske absolut senast till sommarsäsongen 2018 och då alltså som granne till Tropikariet, Frediksdal och McDonald's.

Vi flytt, vi flytt...

Nu har vi lämnat den tömda lokalen på Kullagatan (här för sista gången tillsammans med centrumchefen och driftschefen för gallerian) och med hjälp av Flytt4You istället fyllt vår nya lokal hos Kiar Fastigheter på Hävertgatan 21, bredvid Tropikariet. Återstår att färdigställa lokalen och därefter vidtar några månaders uppbyggnad av utställningarna. Följ arbetet på vår facebooksida!

DSC05466JPG
DSC05473JPG

Toy World räddas kvar i Helsingborg!

Som tidigare meddelats stängde Toy World på Kullagatan i city den 13 augusti. Ägarna har ända sedan januari förhandlat med olika kommuner om etablering men just som kontrakt skulle skrivas reagerade en privat fastighetsägare i Helsingborg på en artikel i tidningen om flyttplanerna.

Kire Skoglund äger redan fastigheten som Tropikariet huserar i och har en ledig lokal i grannhuset:
- Helsingborg har inte råd att tappa familjeattraktioner, vi behöver snarare fler än färre. Så jag upprördes över att staden inte kunnat hjälpa Toy World. Nu får de en perfekt plats där de tillsammans med Tropikariet kan bli den självklara utflykten för alla barnfamiljer och turister. Vi kommer att investera en hel del för att få detta till en toppattraktion.

Allan Gutheim, museichef och en av grundarna av Toy World kommenterar:
- Vi är jätteglada att detta kunde få en så positiv upplösning, om än oväntad. Vi trivs ju verkligen i Helsingborg och det var vår stora ambition att stanna. Nu blir vi kvar men slipper alla bekymmer inne i city. Dessutom blir lokalen 50 procent större än den tidigare så utrymme finns både för mer utställning och fler aktiviteter. Det ska bli riktigt spännande med en nystart och vi är väldigt tacksamma mot Kire Skoglund som gör detta möjligt.

Planerat nyöppnande av Toy World är i januari 2018 och då alltså som granne till Tropikariet, Frediksdal och McDonald's.

Se även artikel i Lokaltidningen Helsingborg 17/8-2017: klicka här

Tack för oss!

Tack alla ni som besökt oss under våra 4 år på Kullagatan i Helsingborgs city. Nu har vi stängt för flytt till ny adress. Men håll ledningarna öppna. Vi återkommer snart om var ni kommer att hitta oss framöver.

13/8 sista chansen att besöka Toy World i Helsingborg city!

Den 13 augusti 2017 är sista öppetdagen för Toy World i Helsingborg city. Därefter går flyttlasset till ny adress.

Toy World öppnade en trappa ner i Gallerian Magnus Stenbock på Kullagatan för drygt 4 år sen. Det pratades då mycket om saknaden av familjeaktiviteter i city. Trots den nya lekparken på Konsul Olssons Plats och öppnandet av leksaksbutiken Lekia en trappa upp i gallerian för ett par år sen har city haft stora problem med att locka barnfamiljerna. Som en följd av detta väljer nu Toy World att dra vidare (har tidigare legat i både Stockholm och Malmö). Även Lekia har flaggat om stängning i city vid årsskiftet.

Allan Gutheim, museichef och en av grundarna av Toy World kommenterar:
- Vi har verkligen gjort vårt yttersta för att stanna i Helsingborg city men inte lyckats. Kommunen har inte visat något som helst intresse utan prioriterar restauranger och konferenser på bekostnad av upplevelser. Även fastighetsägarna har andra ekonomiska prioriteringar då vi inte kan dra in omsättning på samma nivå som IKEA. Trist, för vi har annars trivts i Helsingborg city, som är en vacker stad med, vad man kan tycka, stor potential. Tyvärr utarmas handeln genom många nedläggningar och tomma lokaler som gör att stan tappar i attraktionskraft. Droppen är nu alla ombyggnationer som gör det ännu svårare att ta sig in till stan för barnfamiljerna och ska hålla på i två år. Så konsekvensen av allt detta är att vi efter totalt 18 år nu flyttar vidare till ny adress där vi kan fortsätta att utveckla verksamheten och upplevelsen.

Slutförhandlingar pågår fortfarande om vilken destination som kommer att få glädjen av Toy World som attraktion. Den 13/8 är alltså sista chansen att besöka Toy World i Helsingborg city!