13/8 sista chansen att besöka Toy World i Helsingborg city!

Den 13 augusti 2017 är sista öppetdagen för Toy World i Helsingborg city. Därefter går flyttlasset till ny adress.

Toy World öppnade en trappa ner i Gallerian Magnus Stenbock på Kullagatan för drygt 4 år sen. Det pratades då mycket om saknaden av familjeaktiviteter i city. Trots den nya lekparken på Konsul Olssons Plats och öppnandet av leksaksbutiken Lekia en trappa upp i gallerian för ett par år sen har city haft stora problem med att locka barnfamiljerna. Som en följd av detta väljer nu Toy World att dra vidare (har tidigare legat i både Stockholm och Malmö). Även Lekia har flaggat om stängning i city vid årsskiftet.

Allan Gutheim, museichef och en av grundarna av Toy World kommenterar:
- Vi har verkligen gjort vårt yttersta för att stanna i Helsingborg city men inte lyckats. Kommunen har inte visat något som helst intresse utan prioriterar restauranger och konferenser på bekostnad av upplevelser. Även fastighetsägarna har andra ekonomiska prioriteringar då vi inte kan dra in omsättning på samma nivå som IKEA. Trist, för vi har annars trivts i Helsingborg city, som är en vacker stad med, vad man kan tycka, stor potential. Tyvärr utarmas handeln genom många nedläggningar och tomma lokaler som gör att stan tappar i attraktionskraft. Droppen är nu alla ombyggnationer som gör det ännu svårare att ta sig in till stan för barnfamiljerna och ska hålla på i två år. Så konsekvensen av allt detta är att vi efter totalt 18 år nu flyttar vidare till ny adress där vi kan fortsätta att utveckla verksamheten och upplevelsen.

Slutförhandlingar pågår fortfarande om vilken destination som kommer att få glädjen av Toy World som attraktion. Den 13/8 är alltså sista chansen att besöka Toy World i Helsingborg city!