Många nyheter på Toy World lagom till jul

Toy World borde vara en given utflykt för alla familjer under julhelgen. Passar perfekt för dig som vill komma bort ifrån vardagen, spendera tid med din familj och vänner och samtidigt få en nostalgitripp. Oavsett generation hittar både barnen och de vuxna glädje och positivism bakom varje hörn. Har du aldrig varit här tidigare väntar dig en överraskande upplevelse. Och för dig som tidigare besökt denna fantastiska leksaksvärld finns nu en hel del nyheter sedan hösten.

- Hela Playmobil miniland är ombyggt med flera nya miljöer, berättar Allan Gutheim, en av grundarna. Inför premiären av nya Star Wars-filmen har vi byggt på de tidigare episoderna ett till sex i vårt Star Wars miniland med scener från de senaste episoderna sju och åtta. Bland de andra utställningarna firar Barbie sextio år i år så nu finns den otroligt eleganta jubileumsdockan att beskåda och Lego har kompletterats med ytterligare några nya "exclusive"-modeller. Spökrummet har byggts om till helt nya teman. För att bara nämna några av alla nyheter.

- Annars är det väl vår häftiga Drakgrotta som är den enskilt största nyheten, tillägger Maria Gutheim, den andra grundaren. Med sin höjd på två och en halv meter och lika långt mellan vingarna är draken verkligen imponerande där den står i grottan. Och precis som med alla våra andra interaktioner kan du själv bestämma när den ska röra på sig.

Andra nyheter är en ny Tipsrunda, utökad åktur på Toy Worlds "husdjur", att lekzonerna nu fått ännu mer för barnen att fixa och trixa med och Arcade Game World fått ett par nya spel. Så man kan lugnt säga att ett besök på Toy World i jul blir en riktigt höjdarupplevelse. Nu avrundas jubileumsåret 2019, då det firats 20 år varav 6 år i Helsingborg, med en uppdaterad hemsida och en helt ny officiell trailer: https://youtu.be/CL48awTcrMA.

Öppettiderna under jul/nyår är 26-29/12 kl.11-16, 2-6/1 kl.11-16.