Toy World räddas kvar i Helsingborg!

Som tidigare meddelats stängde Toy World på Kullagatan i city den 13 augusti. Ägarna har ända sedan januari förhandlat med olika kommuner om etablering men just som kontrakt skulle skrivas reagerade en privat fastighetsägare i Helsingborg på en artikel i tidningen om flyttplanerna.

Kire Skoglund äger redan fastigheten som Tropikariet huserar i och har en ledig lokal i grannhuset:
- Helsingborg har inte råd att tappa familjeattraktioner, vi behöver snarare fler än färre. Så jag upprördes över att staden inte kunnat hjälpa Toy World. Nu får de en perfekt plats där de tillsammans med Tropikariet kan bli den självklara utflykten för alla barnfamiljer och turister. Vi kommer att investera en hel del för att få detta till en toppattraktion.

Allan Gutheim, museichef och en av grundarna av Toy World kommenterar:
- Vi är jätteglada att detta kunde få en så positiv upplösning, om än oväntad. Vi trivs ju verkligen i Helsingborg och det var vår stora ambition att stanna. Nu blir vi kvar men slipper alla bekymmer inne i city. Dessutom blir lokalen 50 procent större än den tidigare så utrymme finns både för mer utställning och fler aktiviteter. Det ska bli riktigt spännande med en nystart och vi är väldigt tacksamma mot Kire Skoglund som gör detta möjligt.

Planerat nyöppnande av Toy World är i januari 2018 och då alltså som granne till Tropikariet, Frediksdal och McDonald's.

Se även artikel i Lokaltidningen Helsingborg 17/8-2017: klicka här