Toy World stänger i Helsingborg

Sommaren blir sista chansen att besöka en av stadens familjevänligaste attraktioner. Ägarparet Allan och Maria Gutheim flyttar nu till Perstorp och någon fortsättning av Toy World i nuvarande form blir det inte.

- Flytten från huvudstaden till sundets pärla för nio år sen blev väl inte riktigt det lyft vi hade hoppats på, kommenterar Allan. Besöksantalet har inte varit tillräckligt stort med tanke på alla höga kostnader för att driva en sådan här verksamhet. Oavsett när vi låg i Gallerian Magnus Stenbock på Kullagatan mitt i centrum eller de senaste åren vid Tropikariet och Fredriksdal. Och inte har de senaste två årens pandemi hjälpt till heller.
- Vi har drivit detta i totalt tjugotre fantastiska år och träffat massor av spännande besökare, tillägger Maria, men nu är det är dags för oss att vända blad och gå vidare med annat i livet.

I slutet av augusti 2022 slår portarna igen för gott. Allan och Maria planerar en häftig avslutning till dess men vill inte avslöja något i dagsläget. Nu ser paret fram emot sommaren och hoppas att alla tar sista chansen att uppleva deras otroliga leksakssamling, innan den inte längre blir offentlig.